Lamborgini princa Renijea na aukciji

Bez autora
Apr 07 2011

Šest konceptnih automobila koje je kreirala italijanska dizajnerska kuća Bertone, za Lamborgini, Lanču i Ševrolet, moraće da se nađu na aukciji i budu prodati, po sudskom nalogu.Bertona grupa je bankrotirala i nalazi se u likvidaciji pod nadzorom suda od 2008, a Fijat je otkupio Bertoneovu fabriku i planira da obnovi proizvodnju 2012. godine, tako što će se u njoj sklapati modeli Maseratija.

Lamborgini princa Renijea na aukcijiŠest konceptnih automobila koje je kreirala italijanska dizajnerska kuća Bertone, za Lamborgini, Lanču i Ševrolet, moraće da se nađu na aukciji i budu prodati, po sudskom nalogu.

Bertona grupa je bankrotirala i nalazi se u likvidaciji pod nadzorom suda od 2008, a Fijat je otkupio Bertoneovu fabriku i planira da obnovi proizvodnju 2012. godine, tako što će se u njoj sklapati modeli Maseratija.

Koncepti na prodaju su:

  • prototip "lamborgini marzal", kojeg su princ Renije i princeza Grejs vozili na startu Velike nagrade Monaka 1967. godine
  • koncept "lanča startos HF zero"
  • koncept "ševrolet testudo", sa jedinstvenim transparentnim vetrobranom i krovom, izrađenim iz jednog komada, kojeg je 1973. godine njegov kreator Đorđeto Đuđaro vozio od Torina do Ženeve, gde je koncept promovisan
  • koncept "lamborgini bravo" iz 1974. godine
  • koncept "lamborgini aton" iz 1980. godine
  • koncept "lanča sibilo" iz 1978. godine.

Za prva dva automobila, očekuje se da budu prodati za vrednost između milion i 1,8 miliona evra, dok se očekuje da vrednost Ševroleta dostigne do 800.000 evra.

Za poslednja tri koncepta, očekuje se cena između 100.000 i 200.000 evra.

Aukcija će se održati 21. maja na čuvenom Konkursu elegancije u Vili d'este, na jezeru Komo u Italiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik